Project 7 Zoetermeer - Airless spuiten 3

Dunpleisteren voor nieuwbouwwoningen: snelle en strakke afwerking

De tijd van dik stucwerk aanbrengen in de nieuwbouw is voorbij. De wanden en plafonds in nieuwbouwwoningen worden namelijk al grotendeels vlak en strak opgeleverd. Waarom zou ik dan nog een dikke laag gips laten aanbrengen door een stukadoor?

Dunpleister nieuwbouw muren

Wat kost het dunpleisteren van een nieuwbouwwoning?

Waarom zou ik kiezen voor dunpleister?

Is er een verschil tussen dunpleister en stucwerk?

Hoe bereid ik me goed voor?

Kan ik een plafond stucen met dunpleister?

Wat kost dunpleisteren van een nieuwbouwwoning?

Hoeveel goedkoper is dunpleister ten opzichte van traditioneel stucwerk? De dunpleister kosten voor een nieuwbouwwoning liggen gemiddeld rond de 10,- en 12,- euro per m2. Omdat dunpleister machinaal wordt aangebracht met een laagdikte tussen de 1 tot 3 mm is deze stucwerk methode een stuk goedkoper.

Wilt u exact weten wat uw gehele nieuwbouwwoning laten stucen kost? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan. Na het aanvragen rolt de prijs zo uw mailbox in.

Waarom kiezen voor dunpleister?

Dunpleister is een mortel die ik kant-en-klaar kan aanbrengen. Het is een kalkvrije egalisatie pleister op basis van een kunstharsdispersie. De bestandsdelen zijn vergelijkbaar met latexverf.

Een groot voordeel van dunpleister is dat de bindmiddelen meteen de juiste hechting geven. Zo is voorstrijken overbodig en kan de dunpleister direct worden aangebracht op de muren en de plafonds in de nieuwbouw.

Hoe wordt dunpleister aangebracht?

Een van de meest belangrijke eigenschappen is dat dunpleister machinaal wordt aangebracht met een airless dunpleister machine. De dunpleisterpasta is goed verspuitbaar door zijn viscositeit. Met een zeer hoog vullend vermogen en een laagdikte van 2 tot 3 mm is het glad stucen van nieuwbouwmuren een fluitje van een cent.

Is er een verschil tussen dunpleister en stucwerk?

Het mooiste van het aanbrengen van een gladde dunpleister is dat je het verschil tussen een dikke stuclaag of een dunne stuclaag (de dunpleisterlaag dus) niet kunt zien. Ik voer de juiste handelingen van het dunpleisteren uit zodat het verschil niet waar te nemen is.

Veel dunpleisters drogen echter spierwit op in tegenstelling tot traditioneel stucwerk wat vaak wat geel uitslaat. Nadat de laatste eindlaag met latexverf behandeld is, is het verschil tussen dunpleister en stucwerk niet meer te zien.

De juiste voorbereiding treffen

Natuurlijk is het van groot belang dat ik de juiste voorbereidingen tref in uw nieuwe woning. Denk hierbij aan het plaatsen van wapeningsgaas tegen scheurvorming of het afsmeren van de hoeklijnen. Ook de kritieke punten zoals de kunststof strippen om de gibo wanden worden in het gaasband gesmeerd.

De V-naden in de plafonds worden verstevigd met 25 cm breed wapeningsgaas zodat deze nauwelijks nog kunnen gaan scheuren. Naast alle voorbereidingen breng ik minimaal 2 lagen dunpleister aan om de kleine oneffenheden uit de muren en plafonds te kunnen halen.

Het schuren van de dunpleisterlaag

Na het drogen van de wanden en/of de plafonds schuur ik deze lichtjes op met een speciale schuurmachine. Dit schuren gebeurt met een zeer fijne korrel en zorgt ervoor dat alle kleine oneffenheden uit de pleisterlaag worden weggewerkt.

Na het schuren van de aangebrachte dunpleister zullen de wanden en plafonds nog gladder en strakker zijn dan bij sausklaar stucwerk. Met deze werkwijze zijn alle afgewerkte oppervlakken klaar om in de latexverf gespoten te worden.

Latexverf spuiten

Een nieuwbouwwoning is zeer geschikt om te spuiten met latexverf. Het spuiten van wanden en plafonds is een goedkoper alternatief dan het traditionele rollen van latexverf. Het spuiten is een tijdbesparende klus en geeft een veel mooier en strakker eindresultaat.

Omdat het schilderwerk veel sneller kan worden uitgevoerd, is het spuiten van de muren en plafonds met verf een stuk goedkoper. Zo kan een woonkamer of een heel huis al binnen 2 werkdagen worden opgeleverd. Wilt u graag weten wat het kost om uw nieuwbouwwoning te laten spuiten met latexverf? Vraag dan geheel vrijblijvend de prijzen bij ons aan.

Voordelen van dunpleister

Na het lezen van de belangrijkste informatie over het dunpleisteren van een nieuwbouwwoning, zet ik de belangrijkste voordelen even voor u op een rij:

  • Goedkoper dan stucen: Dunpleister spuiten en muren glad afwerken is een stuk goedkoper dan traditioneel stucwerk met gips. De snelle doorlooptijd speelt hier een grote rol in.
  • Snelle doorlooptijd: Omdat de dunpleister veel sneller droogt dan gips, zal uw woning sneller worden opgeleverd. Het stucen en spuiten van een hele nieuwbouwwoning kan al binnen een week worden gerealiseerd.
  • Geen nieuwe hoekprofielen nodig: Door de dunpleister kunnen de bestaande hoeklijnen worden gebruikt. Het plaatsen van nieuwe stucprofielen is nu overbodig.
  • Minder scheurgevoelig: Dunpleister kan beter tegen scheuren dan gips, waardoor u minder last krijgt van krimp en haarscheurtjes.

Kan je met dunpleister een plafond stucen?

Ja, je kan met dunpleister prima een plafond glad maken. Echter, dit kan niet op elk soort plafond. Afhankelijk van de ondergrond kan dunpleister geen laagdiktes bereiken van 1 of 2 cm. Een nieuwbouwplafond van kaal beton of spackspuitwerk is bijvoorbeeld geschikt.

Een plafond van gipsplaten of oud stucwerk wordt echter lastiger. In de nieuwbouw worden vaak breedplaat of kanaalplaten met een V-naad gebruikt. Door de V-naad van tevoren te behandelen met gips en gaasband, kunnen deze voor een scherpe prijs worden gedunpleisterd.

Ik moet echter wel opletten dat er geen niveauverschil tussen de platen zit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *